聖誕美食指南:輕盈版好滋味 藍色聖誕餐又食又拎

文章日期:2023年12月19日

【明報專訊】一家幾口想聖誕節搵食,只想到自助晚餐?其實小朋友胃口細,毋須吃得太heavy,以下幾間餐廳推出的輕盈版聖誕特色美食,同樣充滿節日氣氛,一家大小也可以吃得開開心心!

文︰顏燕雯

藍色的食物實在難得一見,一班聖誕造型的藍精靈,就請大家試試他們「村內」的特色藍色佳饌!東薈城名店倉今年的聖誕佈置以藍精靈作主題,而場內人氣餐廳QUE by Rin Horiuchi更配合活動,打造成藍精靈聖誕餐館,除了門外、店內裝潢加入了藍精靈公仔擺設,更推出3款藍精靈主題美食單品,包括牛肉漢堡、藍極光棉花糖沙冰及提拉米蘇盆栽,款式別致又美味!此外,凡堂食消費滿$800更可獲贈限量版藍精靈×QUE by Rin Horiuchi環保袋及主題襟章(隨機款式),一於又食又拎,過一個開心藍色聖誕!

■INFO

QUE by rin Horiuchi藍精靈聖誕餐館

供應日期︰即日至2024年1月2日

時間︰上午11:30至晚上10:00

價錢︰牛肉漢堡$128、藍極光棉花糖沙冰$72、提拉米蘇盆栽$98(另加一)

地點︰東涌東薈城名店倉二樓284-285號舖

查詢︰2381 8813

[Happy PaMa 教得樂 第480期]

相關字詞﹕好去處 親子 美食 聖誕大餐 聖誕節 每日明報-Happy Pa Ma

RELATED