【華仔開騷】台上大騷麒麟臂 劉德華紅館碌地自high  (22:28)

文章日期:2018年12月15日

【今晚直撃】劉德華跨年演唱會今晚在紅館開鑼,華仔唱完第一首歌後,全場粉絲瘋狂尖叫,他在台上亦好享受,不時做出其招牌動作,將手放在耳邊,感受粉絲的愛戴歡呼聲。之後除去外套,以背心示人,展現一對麒麟手臂,並到台中央打鼓。

相關新聞:【華仔開騷】老婆朱麗倩孖囡囡劉向蕙罕有高調捧場

華仔其後換上粉紅色中式外套,向四面台觀眾打招呼,在舞台上跑了一圈,再次感受紅館舞台,他說:「我無開演唱會8年,我要好好感受下無聽過的8年掌聲﹗」語畢坐在舞台上感受氣氛,又在地上碌自high,「呢啲感覺已經唔記得咗,你哋仲記得?我都老喇,你未老㗎﹗我要練習一下,咁多年先再開演唱會。」

華仔之後感性表示:「演唱會有錢掙,大家又哄得我開心,其實今年發生很多事,上年自己唔小心要你哋擔心,我自己都好緊張,因為未試過一次做咁多運動,現在好慎重、好嚴肅、好真誠同大家講聲多謝,過去一年間收到唔同人祝福,多謝晒﹗」

(即時娛樂)

明報影片