「大帥哥」張衛健拍片撐蘇永康開騷 話你聽一首歌要幾錢 (20:17)

文章日期:2019年03月11日

【今日直撃】蘇永康今日為其6月舉行的「ALL THAT JAZZ(&POP) LIVE 2019」演唱會舉行記者會,獲陳奕迅、張衛健、鄭秀文、楊千嬅、容祖兒、謝安琪及任賢齊好友,齊齊拍片以示支持。當中容祖兒笑言幫手照顧蘇永康兒子Jazz,包保完騷後完整無缺交回,而作為Jazz契爺的陳奕迅問可不可以隨意入場。

至於張衛健就大騷超強急口令能力,讚「情歌王子」蘇永康的演唱會最抵睇,一口氣數出十幾首經典情歌,並搞笑用計數方式計出,大家聽每首歌只是19.33333元,還說:「大帥哥有可能,maybe,話唔定會隆重震撼登場,你自己話抵唔抵。總之睇相佬呃你十年八年,大帥哥講嘢真係起碼要信兩成﹗Good Show﹗」引得全場拍手歡呼。

蘇永康受訪時被問到大帥哥會否上台,他表示:「好多朋友都一定會嚟睇,剛才台上已講過,86人的樂隊之外,最大問題是樂譜,中樂團怎可能突然彈一隻出來,這不是好容易。就算有朋友想上嚟幫手,我未必搵到位畀佢,大家嚟睇下已好高興。」

(即時娛樂)

明報影片