【980元門票炒至3萬幾元】Sammi歌迷抱怨:好灰好絕望 (20:52)

文章日期:2019年04月05日

天后鄭秀文(Sammi)將於今年七月開騷,在紅館舉行11場《FOLLOWMi》世界巡迴演唱會,現時Sammi已積極備戰,勤操體能,務求以最佳狀態會歌迷。

每次Sammi開騷都一票難求,今次當然不例外,昨日信用卡優先訂票,在開售後一小時,已火速售完,不少歌迷也狂呻搶不到門票,而在炒價網中,竟發現有很多Sammi演唱會門票發售,山頂位本來只售380元,但在炒價網中,最平訂價也要2千多元,相當誇張;至於最貴的980元門票,最貴的竟可標至逾3萬元,極之離譜。

有不少Sammi歌迷在她的instagram留言抱怨:「點解而(依)家係(喺)香港想睇個自己鐘(鍾)意的演唱會都咁難?」﹑「足足撳咗鐘上網,打咗幾百個電話,換來的是已售完,期待已久的Mi concert,最後買撲空,點解依家香港人睇場自己偶像演唱會都咁痛苦?」﹑「Sammi你講完公開賣飛,我完全冇晒興奮感覺,點搶!黃牛又限制唔到、內部又hold曬啲飛,我只求有個山頂位坐下都唔得,其實唱片公司係咪真係無方法幫下我地(哋)班香港mi迷呀?」,甚至有網民提出:「不如sammi你自己親身試下4月9日買下飛,就知我地(哋)有幾灰有幾絕望。」

(即時娛樂)