工人姐姐辭職回鄉 BBQ日日哭 車婉婉憂兒子患分離焦慮症 (22:58)

文章日期:2019年05月05日

車婉婉正在趕拍新劇《大醬園》,卻遇上湊大兒子BBQ的工人姐姐因事要辭職回鄉,令她一時間非常徬徨,每天像傻婆般忙於照顧兒子及處理家中大小事,BBQ更因為突然不見了姐姐而哭鬧起來。

婉婉今晚在社交網分享她們一家三口跟工人姐姐的合照,及BBQ失去姐姐後在牀上周圍望的照片。婉婉留言︰「其實Q氏家中最近面對嚴重打擊👊,在Q MaMa拍劇拍到如火如荼,Q PaPa又教水教到甩皮之際,湊大BBQ嘅姐姐突然因為家中有事要離開回鄉。」

「相中就是她臨行前的合照,仔細睇真BBQ一副懵然不知嘅面孔背後,就係Q MaMa笑中含淚的Goodbye..... 🤦🏻‍♀️。她走了以後,這幾天Q MaMa就成個儍(傻)婆咁,而BBQ也似乎患上Seperation anxiety(分離焦慮)症狀,尤其午睡醒來一直哭,好像好可憐的週(周)圍望,輾轉反側.... 好彩呢兩日Q MaMa咁啱唔洗(使)返工,可以安撫BBQ先生,咁搞法我可能要帶埋佢一齊返大醬園先掂😅。」

「在此,多謝Gemma姐姐在這段日子對Q氏的照顧,仲有對BBQ先生的愛護,我們希望妳的問題得以解決,We will miss u❤️﹗#挑戰不斷 #不斷挑戰 #人生課題一浪接一浪 #BBQ日日起身周圍望 #seperationanxiety #大醬園請唔請童工 #真係要外援 #祝姐姐好運 #祝Q氏有好嘅姐姐順利降臨」

(即時娛樂)