【失望到打錯名?】向影帝集郵失敗 江嘉敏話爭「嘉輝哥」未影… (16:11)

文章日期:2019年08月11日

無綫小花江嘉敏在社交網分享拍攝電影《使徒行者2》的感受,她多謝高層樂易玲及導演文偉鴻外,更談到今次與三大影帝古天樂、吳鎮宇及張家輝合作,但不是跟每位影帝都有對手戲,收工時即「迷妹」上身想合照,卻要靠王君馨幫手,但最終影漏了張家輝,不知道她是否太失望,錯打「嘉輝哥」,相當搞笑。

江嘉敏留言:「雖然冇緣同哂(晒)三位影帝同場有對手戲,但係可以係(喺)場內感受到佢哋嘅每一個眼神,感受佢哋令人……(完全諗唔到形容詞去形容嗰陣又驚又興奮嘅感覺,你哋有機會企係(喺)佢隔離就會明嗰種感覺)嘅氣場,真係開心到一收工就即刻迷妹上身要合照。(相信佢哋都習慣㗎喇,我真係淆底到要 @gwgurlie86 捉我過去影相㗎!唯一嘅遺憾就係淨係同鎮宇哥有輕微嘅對手戲,另外就係淨係集到兩位影帝郵,嘉輝哥(家輝哥)都未影到相就唔見咗。」

(即時娛樂)