【2歲囝囝首日返學】車婉婉眼濕濕唔捨得:分離Upset症 (17:16)

文章日期:2019年08月19日

車婉婉今日送2歲兒子BBQ返學,她在社交網訴心聲,感到依依不捨的她,形容這是「分離班」的第一天,當想到不能無時無刻為BBQ遮風擋雨時,感到有點眼濕濕;放學時,老師大讚BBQ沒有哭過,令車婉婉大為感動。

車婉婉在社交平台留言:「高齡日誌之分離日到了!今天是分離班的第一天!今早,拖著BBQ的小手手歩向學校時,Q MaMa突然非常不捨…這天之前,所有BBQ先生的學習生涯,Q MaMa亦陪伴在側,完全的知道;但是,BBQ大個仔了,要進入提升自理能力的階段,MaMa再不能無時無刻的在你身邊遮風擋雨…諗到依度都有D(啲)眼濕濕 其實,我有理由相信,呢段適應期係學校安排比(畀)我嘅 因為今早返學放低BBQ時,佢望住我話『Bye Bye MaMa』個心真係嗱住……放學時好開心咁走出來,老師話佢完全無喊 勁呀仔!巧滾動呀!叻叻豬仔BBQ #bbq大個仔 #BBQ返學了#適應期 #BBQ叻豬 #QMaMa應該有分離upset症 #唔知其他MaMa有無呢個症狀」

(即時娛樂)