【笑到趴低】古巨基爆祖兒醉酒瘀事:佢攬住我屋企個馬桶 (15:53)

文章日期:2019年08月24日

容祖兒19場「Pretty Crazy演唱會」,今晚在紅館舉行尾場,昨晚(23日)第18場表演嘉賓是同公司的古巨基。當祖兒介紹基仔出場時,她說:「今(昨)日的嘉賓是雄性動物,好濕(隻手)、又特別專一、他但凡跟老婆一齊,只會見到他不停掃老婆背脊,好似幫細路仔掃風一樣,他又非常愛講爛gag。」

之後基仔在台上狂爆祖兒醉酒瘀事:「阿祖是一個好乖不懂喝酒的女仔,同我一樣,Mani(霍汶希)教我們飲酒,我真的不懂亦不喜歡,哈哈,有一次Mani和你來我家食飯,你來之前去了朋友生日會,所以遲到,然後你在我家樓下按對講機,Mani立即去接你,你記不記得?但接了你上來後, Mani說:『佢呀,喺樓下,人哋(指保安)同佢講,容小姐你可以入去,佢(祖兒)話『你點知我姓容?』嚇到Mani即刻拉你走。」

祖兒聞言笑到險站不穩,基仔再接著說:「你上到我家已經『wing wing哋』,你第一件事坐在地下,跟住向天不停發功。」此時祖兒已笑到跪地,基仔續說:「跟住你入廁所,我朋友說:『喂佢入咗好耐,使唔使睇下佢?』Mani就不停敲門,但你沒有反應,之後個門鎖鬆開了,大家只看到你攬住個屎塔呀。我們扶你起身,你說:『基仔!我發誓呢度係我嚟過最好玩地方!』我也不知道個馬桶這麼好玩,早知我都玩啦!」

之後祖兒在instagram說:「真係比(畀)呢隻kkk(古巨基)笑死,其實明明喺自己身上發生,但係我一啲都唔記得,而且經過佢重新演繹之後,有畫面有聲音,有啲咁好記性嘅朋友真係唔錯,嗰條片我自己都想睇返,得閒AirDrop番俾我啊,每晚嘅嘉賓都有咁多唔同嘅特色,此生無,唔知今晚最後一場,又係邊個呢?」

(即時娛樂)