【陳庭欣鸚鵡獻吻】姚子羚拍外景巧遇氣質女子 (21:23)

文章日期:2019年09月01日

姚子羚與胡定欣有份演出的劇集《包青天再起風雲》日前大結局,子羚與定欣情同姊妹,曾笑言她在劇中飾演的「紀念念」與定欣飾演的「雲千羽」其實才是一對。

正在拍攝新劇的子羚在社交網分享與定欣的合照,留言︰「拍外景放食飯~一入到間cafe見到有個*好有氣質*女子(係佢自己打🙄)嘅side shot...開頭都唔敢肯定!見到佢手上嘅飾物之後…仲唔係妳😆😆😆﹗原來雲千羽同紀念念真係咁有緣份(分)㗎❤️,咁都偶遇到😌😌😌﹗」

偶遇定欣後,子羚竟然還遇上陳庭欣及她的月輪鸚鵡「Shabushabu」。Shabushabu更走到子羚的膊頭上惜惜她的臉,認真冧死人﹗子羚留言︰「今日除咗偶遇咗位好有氣質嘅千羽寶寶之外😆😆😆~仲遇上另一位美男😍😍😍Shabu先生🐦~仲同佢Kiss Kiss添😚😚😚 ﹗」

(即時娛樂)