唔排除個唱搞爛Gag 阮兆祥:跟大家多點互動 (18:22)

文章日期:2019年09月04日

阮兆祥(祥仔)日前接受TVB娛樂新聞台主播許文軒專訪,大談即將開個唱的感受。祥仔說:「準備工夫就是要曲不離口,因為怕少唱而生疏,這樣就會少些出錯,除咗DNA會出錯。(屆時會否講爛gag?)其實我無所謂,我唱歌時正正經經表演就得,我不想特意扮斯文,我想同大家多些互動,所以我不排除搞吓爛gag,到時分享些開心事。」

對於再次走進錄音室灌錄唱片,祥仔表示:「如果講唱歌、主持及演戲,我一定會排唱歌第一,我從來無丟棄過,雖然不是我的工作,但是我的興趣,本身是新秀出身,唱歌帶給我好多快樂,這是無可能取代。再入錄音室錄唱片好興奮,今次是第一次錄HiFi唱片,最初有點不習慣,因為HiFi碟要有襟聽及柔和感覺,監製譚國政叫我要留力唱,最後好似搵到另外一個自己,好開心又上了寶貴一課。入行咁多年只有一個要求,就是要有進步,如果個個都進步,自己卻原地踏步,即是自己退步,所以好希望有2.0、3.0或者4.0的阮兆祥出現。」

(即時娛樂)