組「KK TEAM」紅館出道 古巨基為關智斌做「舞男」 (20:10)

文章日期:2019年09月12日

關智斌(Kenny)首個紅館個人演唱會,於明日(9月13日)中秋節開鑼,多位同門好友擔任演出嘉賓,其中一個是古巨基;基仔更向Kenny提議,他們變成一個組合唱跳演出,「你係Kenny Kwan,我係Ku Kui Kei,咁多『K』,我哋就叫『KK TEAM』啦」。為支持Kenny,基仔義務設計二人合作環節的服飾外,就算跳舞不是強項,他也願意拋個身出來為Kenny做「舞男」,基仔對Kenny說:「如果你需要快歌,我同你跳舞都得,雖然我跳舞唔叻,但我花多少少時間都可以幫你跳舞唱快歌。」真是有情有義。基仔雖謙稱自己跳舞不叻,但排舞時,Kenny對著基仔大叫:「嘩!你呢個動作好難!」基仔說:「等我教你啦!」經基仔悉心教導,Kenny很快便學會。

相關新聞:明晚首登紅館舞台 容祖兒打油詩為關智斌打氣

(即時娛樂)