【小學同學】黃庭鋒偕母見證JM結婚:你就係風紀隊長… (19:31)

文章日期:2019年10月13日

早前疑捲入錢債糾紛的無綫藝人黃庭鋒,曾遭人在將軍澳無綫電視城門外,用黑色噴漆寫大字追債,事後他已立即澄清。近日黃庭鋒孖母親去了意大利,出席文詠珊(Janice Man)的婚禮,原來二人是小學同學,認識了相當長的日子。

黃庭鋒在社交網分享今次旅程的感受外,更重提昔日跟JM的點滴:「小學六年級個(嗰)年,我好調皮多口成日要去教員室見訓導主任,當期時企係(喺)門口出面當值,一臉認真既(嘅)風紀就係你,差點唔記得,你就係個(嗰)年既(嘅)風紀隊長。當然我地(哋)既(嘅)認識仲有好多經歷,駁電話三線打聽大家想知既(嘅)情報,之後你又入左(咗)一間同你預期差好遠既(嘅)學校,唔開心左(咗)好耐,同埋會考時好辛酸我教你點樣掌握英文既(嘅)文法:))) 我都仍然好記得,認識你已經超過20年,睇住你入行經歷好多嘢,一直堅持靠自己咬緊牙關一步一步咁跨過,去到今日大家都係同一行,知道你對工作既(嘅)認真同要求比(畀)到我好多啟發。今日見證住你結婚搵到一個對你好好既(嘅)另一半,我真係戥你好開心,希望你永遠幸福快樂。多謝你 比(畀)左(咗)一個咁夢幻既(嘅)婚禮我!!!Truly proud of you」

相關新聞:意大利古堡舉行浪漫婚宴 JM讚老公係生命中最可靠嘅人

相關新聞:【古堡行禮】近200名親友見證 JM與老公哽咽宣讀誓辭

(即時娛樂)