許芷熒懷孕7個月增18磅 「馮寶寶」未出世已識扭計 (18:40)

文章日期:2019年12月22日

許芷熒(Whitney)懷孕7個多月,肚子雖大,但手腳依然纖瘦。Whitney日前到診所接受產前檢查,從超聲波中看見女兒「馮寶寶」竟然正在皺眉頭,一副想要扭計的樣子。她透露女兒目前重3.74磅,但自己卻重了18磅。

Whitney說︰「好多人都話我個肚唔似好大,但係其實瞓喺度都唔細個㗎,尤其是就嚟8個月,個肚真係突然大得好快😇。今日去做產檢,醫生話馮寶寶3.74磅,而我就重咗18磅😬😬😬。一照3D超聲波,馮寶寶即刻皺眉頭,扁嘴扭計樣,好似知道有人講緊佢咁,好搞笑!老公影相技術真係越(愈)嚟越(愈)好!我有信心入產房,他幫我影嘅相應該見得人。」

聖誕將至,Whitney今日和丈夫Alex佈置聖誕樹,完成後溫馨咀嘴。Whitney表示︰「上兩年的聖誕樹都是彩色裝飾,今年2019年嘗試一下全金銀的聖誕樹🎄。同一棵聖誕樹,今年佈置的感覺別有一番味道,因為情意更濃,今年多了一個身份(分)和多了一個女兒在肚裏面,下年的今天就有個Santa Kayli陪我地(哋)一齊過聖誕!❤️ We Can't Wait 🤗🤗 ﹗」

(即時娛樂)