新西蘭拍MV老婆囡囡同行 陳柏宇嗌「正」唔記得辛苦 (20:22)

文章日期:2019年12月24日

陳柏宇(Jason)最新專輯《Anyone But Jason》近日已推出,當中新歌MV更獲公司大手筆出錢,遠赴新西蘭拍攝外景,加上太太Leanne與寶貝女Abigail同行,令Jason此行額外充滿動力。

Jason愛女Abigail為團隊增添不少樂趣,眾人參加看海豚的行程時,很乖巧跟父母坐的Abigail,原本表現雀躍,中途突然噴泉式地嘔奶,Leanne首當其衝被嘔得一身都是穢物,Jason見狀即爆笑,大家才驚覺1歲多的Abigail可能是因暈船浪所致,不過在Jason眼中,女兒連嘔奶也是可愛的,所以要清理地方也是開心的。

Jason大讚此行很「正」,他說:「大家試想像一下,在萬里無雲、一望無際的地方拍攝,身邊風景靚到睇紀錄片咁,仲要360度圍住自己,是否已經好正先?更正是老婆同個女都有一齊去,收工返去可以照舊同個女玩,本身咁樣出trip已經好開心,加埋成crew人又好玩得,拍攝有什麼辛苦都不記得了。」

(即時娛樂)