【陳百強40年珍藏展】伍詠薇懷緬偶像忍唔住喊 (16:32)

文章日期:2019年12月29日

今年是已故歌手陳百強(Danny)入行40周年,歌迷舉行「陳百強40年珍藏展」。身為歌迷的伍詠薇前往參觀,緬懷偶像一番。她在社交網分享照片,留言︰「昨天去咗睇本宮超級偶像『陳百強40年珍藏展』,很多少女時代回憶返晒嚟。有一個corner係電視播放Danny唱歌🎤的珍貴片段......歌迷們非常安靜,默默地看著(着)哼著(着)唱,我忍唔住流住淚邊看邊跟著(着)唱❤️。」

「Danny......還是好掛住你🙏🏻, 謝謝陳百強歌迷會搞呢次咁精彩嘅展覽,好多珍藏、好多他的物品、他的出世紙、他的......非常成功👍👍🎉🎉🎉 ﹗呼籲各位Danny粉絲不要錯過呢個展覽,呼籲各位圈中藝人朋友們(好多都係強迷),不妨嚟欣賞🙌🙌🙌👍👍👍 。#呢啲先係真正實力天才氣質有型偶像明星歌手 #Danny陳百強都係台山人仲可能和我同埋一條村」

事有湊巧,蔡一傑原來也去了看展覽,他在社交網分享,呼籲網友快去看。伍詠薇看見照片,對蔡一傑說︰「原來我同你前後腳去睇呀......愛人😍😍😘😘😘😘﹗」

(即時娛樂)