完成兩周自我隔離明天放「監」 容祖兒最想做嘅事係...... (13:35)

文章日期:2020年03月26日

容祖兒早前完成歐洲巡迴演唱會後返港,留在家裏進行自我隔離兩星期。今天是祖兒家居隔離的最後一天,她繼續在社交網上載煮「祖餐」片段,她在片段中表示即使完成自我隔離也會盡量留在家裏,因為自由是要自律的。

祖兒又在片段下留言︰「有人問容祖祖,你隔離完畢第一件事想做什麼?我就諗都冇諗,第一時間想整返(番)好個膊頭,因為自從歐洲返嚟之後,完全唔可以打側瞓,著衫舉起手都痛。苦忍多日,終於可以去park(啪)返(番)好佢啦﹗不過各位,如非必要,都務必留在家中,因為你留低喺屋企愈耐,就可以愈快出返去玩,唔好心野!重點係我會陪住大家。」

祖兒今日示範的「祖餐」是台式蛋餅,她笑指容媽媽見到家裏愈來愈多食材後有微言。祖兒說︰「我媽咪見到我屋企越(愈)來越(愈)多材料,頭都有啲暈。佢叫我一定要食晒佢地(哋)唔好浪費。」

(即時娛樂)