【因疫情去唔到…】阮小儀自我催眠 香港郊區當日本屋久島 (17:14)

文章日期:2020年04月26日

新冠肺炎疫情肆虐全球,不少市民留在家中抗疫,很多出埠計劃因而取消。阮小儀原定下月去日本屋久島行山,現在亦要改期,惟有在香港行山,還給她找到一些地方,跟屋久島有點相似,於是影相跟大家分享。她還強調自己行山時有戴口罩,只是影相及無路人時才脫罩。

阮小儀留言:「我去咗屋久島呀~~~(我都想⋯⋯)本來喺2020年5月9號係plan咗去屋久島行山,但疫情關係取消了。咁大個人難得set俾(畀)自己目標,然後喺年頭開始去鍛鍊(煉)自己,每星期或者一有時間就去行吓⋯⋯結果⋯⋯結果係,喺呢半年我行多咗郊區,尤其自己屋企附近,原來係有好多好靚嘅小路㗎!今日見呢度多青苔,好似屋久島咁款,所以係咁催眠自己已經去咗!(p.s.唔好話我行山唔戴口罩呀,我有㗎,我係影相同喺路上冇人至除㗎咋!)大家加油!」

(即時娛樂)