【戴口罩跑步】張兆輝三號風球照跑 港姐黃婉恩:10分鐘後慢慢習慣 (21:14)

文章日期:2020年08月01日

由於疫情爆發第三波,政府「加辣」防疫措施,當中包括強制市民室內和室外公眾地方戴口罩,吸煙及做運動都不能豁免。

張兆輝今日三號風球下堅持戴口罩出街跑步,在網上分享片段,不過輝哥全程未有說話,只是簡單留言:「生活從來不會厚待我們,生活經常充滿挫折、無奈、失敗​!但無論經歷過多少風風雨雨生活還是要繼續的」

應屆入圍港姐黃婉恩昨晚亦一嘗戴口罩跑步滋味,順道為參選Keep Fit,她在網上表示:「疫情期間,有健康嘅生活習慣是非常重要. 雖然所有室內運動場所都暫時關閉🙈但唔好忘記係(喺)屋企都可以做運動🙆🏻‍♀️. 我琴(噚)晚決定趁人少嘅時候出外跑步🏃🏽‍♀️雖然戴住口罩跑步好困難,但係為咗保護自己同身邊嘅人,戴口罩是必要的😷. 不過請相信我!開始10分鐘之後就會慢慢習慣😊如果我可以,你哋都一定可以🔥. 大家一同加油💪」

(即時娛樂)