肥媽老公設靈|陸浩明靈堂弔唁 安慰契媽:希望佢走出傷痛 (19:10)

文章日期:2020年11月17日

【今日直擊】肥媽(Maria Cordero)的葡籍丈夫Da Silva Ricardo Manoel(施曉洋,Rick),不敵癌魔離世,享年72歲。

肥媽契仔陸浩明(6號)和女友陳詩欣,今日到香港殯儀館參加契爺的追思會,薛家燕、區永權、安德尊等亦有到場弔唁。6號難過表示:「其實契爺離開後,今日係第一日見契媽(肥媽),發生事之後,我都唔敢打擾阿媽,只係傳短訊畀佢,知道佢今日會好難過好悲傷,一個佢咁疼惜咁愛嘅人離開咗,好多朋友同粉絲支持佢,肥媽係一個好勇敢媽媽及好太太,希望佢快啲從傷痛走出嚟。(之後約肥媽飲茶?)一定會,呢段時間佢有後事處理,唔敢打搞佢,一路用短訊同佢聯絡,佢話:『阿仔有心,多謝關心』,佢知我要工作,佢話過嚟鞠躬就得,Rick會知道心意,我話好,我收工即趕過嚟參與追思會。」

相關新聞:肥媽老公設靈|謝嘉怡曾獲提醒小心娛樂圈 畀心機去闖

相關新聞:亡夫設靈|肥媽送煎Pan花圈淚別摰愛:繼續煮飯給他食

相關新聞:肥媽老公設靈|薛家燕靈堂送安慰 知好友為亡夫付出不少

(即時娛樂)