被胡定欣抱住即扁嘴 陳山聰囝囝見黃智雯姚子羚變笑口棗 (14:05)

文章日期:2021年02月20日

陳山聰的囝囝陳霆軒(Jaco)愈大愈可愛,迷倒不少姨姨﹗胡定欣、黃智雯、姚子羚及趙希洛前天(年初七)分別到山聰屋企拜年,Jaco未知是否未睡醒,被定欣抱住時黑面扁嘴,幸好未有哭出來。

定欣在Instagram(Ig)分享照片和片段,並對山聰說︰「真係忍唔住要同大家分享下我係點畀利是你個仔!溫柔到咁,你個仔都要用咁的眼神望住我,咩事先?我真係心都碎!#有片為證 #讚你靚仔仲要咁樣望我 #枉我幫你整咁多STICKERS #Jaco仔你的品味真是耐人尋味」

定欣因事先行離開,接住到訪陳家的有黃智雯、姚子羚及趙希洛。奇怪的是Jaco面對這3位姨姨時的態度,竟跟面對定欣時完全不同,他被黃智雯、姚子羚及趙希洛抱住時均露出可愛笑容。

子羚說︰「大年初七人日~終於見JACO仔啦﹗佢老竇好識做著住Auntie Elaine送嘅衫仔拜年逗利是,見到三個Auntiessss畀利是就笑晒口!JACO BB你真係太可愛啦!#jacobb好可愛 #初七人日 #三個auntiesss派利是 #可愛過佢老竇」

山聰隨即提醒子羚要低調點,說「有人唔係好like」,並Tag了胡定欣的Ig名字。子羚卻說︰「陳山聰,叫佢自己返屋企諗下。」定欣無奈回應︰「所以我傷心到走咗。」

黃智雯亦對定欣說︰「不要去羨慕,不要去妒忌。多得你同Jaco bb熱好身,到我哋接力就變咗笑口棗,巧可愛呀!」山聰笑答︰「妳唔好再刺激佢啦。」

(即時娛樂)