姜濤被建議呼籲接種新冠疫苗 Ben Sir:要搞就搞我,唔好搞啲細 (17:48)

文章日期:2021年05月04日

組合MIRROR將於後天(6日)在九展舉行演唱會,成員姜濤在Ig限時動態貼短片,片中雖然見不到他的樣子,但他的頸全是汗,看來為個唱綵排得相當落力。

港大感染及傳染病中心總監何栢良,今早(4日)在商台節目《在晴朗的一天出發》受訪,談到全球變種新型冠狀病毒的個案愈來愈多,更有廣泛傳播,何栢良在節目中呼籲市民接種新冠疫苗,同時他又建議政府可考慮邀請人氣高企歌手,例如姜濤,呼籲大家接種新冠疫苗,他續說:「又或者喺Ig講兩句呼籲市民打疫苗。」主持人郭志仁笑言是否要MIRROR接種疫苗才可以開個唱,陳志雲則笑說:「我昨天才說完,演唱會應該要加櫈,打了針才可以攞到飛。」

近日在社交網開題跟網民討講姜濤及《造星III》冠軍趙祥誠的「Ben Sir」歐陽偉豪,他也有其fb帳號留言:「好心你唔好搞個細路啦,要搞就搞我,話晒我打晒兩針。最多我加多兩吓舞步,唱番兩句囉。廣告費我收多佢一半,咁條數咪好好睇睇囉。總之,唔好搞啲細。打嚟直接同我傾,唔使打畀徐小姐。我one man Ben, 同你搞掂佢。」

(即時娛樂)

RELATED