歌手韓子亮Ig出Post鬧爆保錡︰你準備退出娛樂圈 (18:18)

文章日期:2021年08月12日

歌手韓子亮早前推出粗口新歌,宣傳時自稱被昔日好友、ERROR成員吳保錡欺負。他重提兩人當日同台表演時的搶咪事件,強調他當時因手上的咪冇電,情急下才快手取走保錡的咪,豈料對方之後不時重提事件自我宣傳,令他非常不快。

韓子亮今日在Instagram的限時動態上載多張黑底白字圖片,圖中文字指「香港某組合成員涉嫌迷姦、狗公等行為,如果冇任何道歉或悔意,所有受害人將會接受訪問然後報警。唔需要告我哋誹謗,因為我哋有嘅係真材實料,睇住你成為香港版嘅吳亦凡」。他之後又再出Post指迷姦事件只是從一名女網友中得知,要收到對方的實質證據才可確實。

韓子亮又在另外一些限時動態帖子標籤了吳保錡的名字,並寫着︰「手頭上已經有七個畀你食過嘅事主準備企出嚟,如果你唔出嚟公開道歉,同所有受傷嘅女士道歉,意思係畀你玩過嘅女士,你準備退出娛樂圈,手頭上嘅證據加上佢哋肯做訪問。」韓子亮更開名指吳保錡在節目中「好假」,又寫着「香港版吳亦凡小豬,新一代世紀渣男」。韓子亮不斷出Post,自言有情緒病,兩年來不停被「佢」的粉絲騷擾。

(即時娛樂)