Bob嫂社交網報喜 林盛斌兩女兒全港校際舞蹈節奪金獎 (12:09)

文章日期:2021年08月18日

林盛斌(阿Bob)和太太黃乙頤(Pearl)育有三女一子,二女熹兒(Haye)及三女機兒(Kaye)原來除了是體操好手外,舞藝亦了得﹗Bob嫂在社交平台分享熹兒、機兒手持獎狀及獎盃、獎牌的照片,透露兩姊妹參加全港校際跳舞比賽得獎。

她說︰「二家姐三家姐參加咗剛過去嘅『全港校際藝術音樂舞蹈節2021』,媽咪又係一早爬起身同佢哋去。去咗咁多次,化妝水平日漸提高(好奇怪,自己唔化妝但係識化其他人)其實佢兩姊妹嘅妝容係有分別㗎!本來我都係用一樣嘅手法放落佢哋兩個塊面上面,但係原來咁係唔得㗎!一開始嘅時候,同樣嘅黑色眉同埋黑色眼線,喺二家姐嗰度就好出色,但係喺三家姐嗰度就會顯得佢好惡,所以我諮詢化妝師朋友,發現原來三家姐要用啡色眉毛同埋啡色眼線。個結論就係,就算我係一個唔化妝嘅人,我都有齊晒所有化妝工具﹗最後,報喜一下。二家姐:團體比賽-金奬。三家姐:個人比賽-金獎。」

(即時娛樂)