姜濤打風開工甫靚仔相冧粉絲 呂爵安留言錯重點狂吸Like (12:11)

文章日期:2021年10月14日

天文台昨日懸掛八號風球,至下午4時40分改發三號強風信號,大部分打工仔也留在家中休息,但MIRROR「人氣王」姜濤就依然要開工。

姜濤昨日下午在社交網上載他身處後台的照片,並打上紅唇emoji(表情符號)冧粉絲,獲大批「姜糖」(粉絲暱稱)留言,有粉絲關心姜濤似乎瘦了,問他有沒有吃飽,又提醒他要吃多一點。

不過,MIRROR隊友呂爵安(Edan)就錯重點,秒速回覆姜濤一句「WiFi」,即時狂吸逾4800個Like及200多個粉絲留言。原來,姜濤拍照時剛好遮住身後的後台WiFi登入名稱和密碼。

大批粉絲留言取笑Edan「網癮少年」、「錯focus」、「玩Ig最快手真係你」、「驚冇WiFi打唔到機?」、「網癮少年的關注點果然唔同」等。有網民對Edan說︰「我知,你想叫姜b企過少少,唔好遮住個WiFi密碼,因為你上唔到網,你個網癮少年又打機。」

(即時娛樂)