容祖兒北上7個月終回港 侄女蘇菲亞現身接機送驚喜 (14:53)

文章日期:2022年01月19日

容祖兒去年5月從內地返港,逗留個半月後再北上開工,一直留至近日才回港,更獲侄女蘇菲亞到場接機,令她非常感動﹗祖兒說︰「我返嚟啦!真係好開心呀﹗努力工作七個月,可以趕喺過年前和屋企人團聚,見見朋友,一切來得別有意義﹗」

祖兒回家,除了獲長輩接機外,就連侄女蘇菲亞也有出現。她說︰「我最surprise係有隻小豆丁攞住紮花等我同埋同我講『welcome back 姑』😭😭。小朋友真係大得好快,上一次返嚟仲係只係啱啱學識行路,今次返嚟已經同我爭寵,媽咪摸吓我把頭髮都唔得,係我媽咪呀!佢話嫲嫲係佢㗎!佢話我依家只可以摸豆豆同豆豆做朋友🤣🤣,巧打意呀!」

「小朋友的世界其實好簡單,需要極大量的愛同安全感。放心BB,你永遠是我們的1 and only,但希望你長大之後會懂得愛人和分享愛。我要盡量喺呢段時間同佢好好建立感情❤️❤️❤️,姑姑愛你。」

(即時娛樂)