馮允謙處男個唱加推門票 預告完騷後報復式狂食薯條 (11:48)

文章日期:2022年05月10日

「唱作王子」馮允謙(Jay Fung)將於7月舉行首次個唱「馮允謙Have a JAY Time 2022 演唱會」,早前優先訂票火速售罄,反應熱烈,Jay好開心,但同時他透露被親友飛債纏身,非常頭痛。今日有好消息,由於政府公布放寬表演場地入座率,所以Jay個唱將有更多Fans入場支持,大會宣布加推380元座位門票,並與680元門票,於明天(11日)同步公開發售。

今年是Jay出道10周年,他終於夢想成真,7月2至4日假九展Star Hall舉行首次個人演唱會,更首度挑戰四面台,令他既緊張又興奮;大會公布加門票的消息,令他喜上加喜,Jay說:「係個好好嘅消息,因為有好多朋友和屋企人,話好想嚟睇我個騷,但優先訂票賣晒,佢哋買唔到飛,依家增加入座率,多啲人入到場睇我表演,令我更加開心,令全場氣氛更溫暖。」

開騷日期逐漸迫近,Jay透露歌單已準備好,不少重新編曲,所以要努力練歌背歌詞,他說:「仲要排舞、操弗身體、練好把聲,雖然好多嘢要忙,但我好開心,因為真係等咗10年嘅機會,希望大家嚟睇我個騷睇到好high!」

為了確保健康開騷,Jay乖乖戒口,他說:「為咗身形效果好,同埋有更好嘅體能應付演唱會,我改變晒啲飲食習慣,平時最鍾意食煎炸嘢、打邊爐、食肥膩嘢,依家統統唔食得。為操肌要食好多蛋白質,食清淡啲。(完騷最想吃什麼?)我會報復式食嘢,狂食薯條,有間餐廳嘅薯條又甜又辣好正,仲要食幾個漢堡包!」

(即時娛樂)