何洛瑤22歲生日應援廣告前打卡︰願我快樂 (13:01)

文章日期:2022年05月25日

昨天(24日)是《全民造星IV》參賽者、現為MakerVille旗下藝人何洛瑤(Sica)的22歲生日。她在社交平台上載手持生日蛋糕的照片,又到粉絲送上的生日巴士站應援廣告前打卡。

Sica感性表示︰「唔知幾時開始,每年生日期間一定會發生啲令自己好唔開心嘅事。以前會埋怨,但依家會感激,視佢為一份可以令自己快速成長嘅禮物。唔知幾時開始,我唔想再慶祝生日,有太多人因為各種原因冇辦法慶祝,以前唔明自己憑咩可以開開心心喺度切蛋糕,依家會諗如果自己嘅存在可以祝福人,咁就當係為咗人而慶祝。唔知幾時開始,每年生日唔係聽生日歌,而係聽新青年理髮廳嘅《24》。以前18歲聽會對未來嘅自己好有期盼,依家聽會唔明白點解自己無咗以前嗰份純粹,但至少我有呢首歌陪住我提醒我。『一生簡簡單單都可以係好大理想』,生日快樂,願我快樂。」

(即時娛樂)