MIRROR紅館騷採實名制售票 加開2場MIRO特別場 (15:03)

文章日期:2022年05月25日

人氣男團MIRROR將於7月尾舉行10場《MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022》紅館演唱會,門票未公開發售,兩輪優先訂票已掀起撲飛潮,有「黃牛黨」將聲稱是第一行的1280元貴價飛炒賣至近44萬元一張,亦有不法分子涉賣假飛圖利被捕。雖然MIRROR官方歌迷會開放抽飛名額供會員認購,惟名額只有2500個,中籤機會渺茫。

MIRROR今日在官方社交網發文,宣布加開8月5-6日兩場「MIRO特別場」,同時表示合共12場演唱會門票將以實名制形式發售,以杜絕炒飛。

帖文內容如下︰「【聽到大家嘅聲音喇!!!】感謝大家陪伴MIRROR走到今日。縱使面對重重困難,我哋都一定盡力做,希望更多鏡粉可以嚟支持MIRROR!!大家對演唱會嘅反應十分熱烈,加上知道咁多位鏡粉為咗支持MIRROR,左撲右撲買飛好辛苦。所以......正式宣布2件事!!!1. 加開2場MIRO特別場(8月5-6日),2. 經城市售票網公開發售的門票(12場)將以實名制形式發售。點樣買?幾時買?邊度買?要準備啲咩?我哋努力準備緊,詳情將稍後公布。」

帖文表示合資格之MIRO須以實名制購買MIRO特別場之門票,門票數量有限,售完即止,詳情將稍後公布,而MIRO特別場部份門票將以實名制經城市售票網公開發售。

(即時娛樂)