何晉樂感謝家人支持入行 盼跟女友合作玩音樂 (22:41)

文章日期:2022年06月29日

何晉樂(Rock)日前接受由許文軒主持的《Star Talk》訪問,談及推出首支個人作品《無證騎士》感受。Rock說:「今次首歌係自己嘅寫照,好開心可以同監製周錫漢合作,我好鍾意『無證騎士』呢個動畫角色,好似講緊自己一樣!」

談到家人由反對他入行變成支持時,Rock說:「可能屋企人傳統,想有一份穩定嘅工去支持屋企人,可以安享生活。我只可以話佢哋好惜我,因為佢哋見我好努力,由反對變支持,當我有壓力嘅時候,返到屋企可以同佢哋分擔,好忙嘅時候,一返到屋企就有飯食,我出活動時,亦會特登嚟支持我。本身哥哥對我玩音樂,會話我好嘈,佢想我專心讀書,話畀我聽可能做音樂未必成功,未必咁穩定,呢個係Plan B,所以佢哋都係惜我,只係用另外一個方法。」

去年Rock在音樂會上公開多謝女友,Rock說:「好多fans都知我有拍拖,平時出席活動,佢(女友)都會喺我身邊。我一路想搵機會多謝佢,成個比賽都喺背後支持我,喺呢個圈有好多靚仔靚女,我都驚佢擔心,亦都想畀信心佢,所以公開,其實佢都有玩音樂,我都想睇吓有冇機會可以合作,但一同佢講就話唔想做幕前。」

(即時娛樂)