衛蘭紅館個唱第2場 邀師弟湯令山做嘉賓:一直好欣賞你 (12:27)

文章日期:2022年07月11日

衛蘭昨晚(10日)在紅館舉行第2場《衛蘭BE STILL LIVE 2022演唱會》,邀來師弟湯令山任嘉賓,與湯令山合唱完《心亂如麻》之後,衛蘭跟師弟說:「多謝你唱我呢首歌,好感動,我等住同你合唱好耐啦,一直好欣賞你,You're doing amazing job 。」

湯令山準備了禮物,送上自己最新CD給師姐,他說:「我寫咗你同Jill(衛詩)...其實係我帶得一隻,我返公司再拎多隻畀你。」場面搞笑,衛蘭則說:「多謝你,我會喺車聽。」

接着衛蘭落台換衫,湯令山開始行齊四面台跟觀眾打招呼,並問觀眾:「在座朋友,邊位係男朋友材料呀?有就舉手我睇吓?」觀眾即歡呼爭相舉手,最終他揀了其中一位男士,並說:「我第一件做嘅男朋友材料Tee,送畀你,心意啦,我哋自己hand print㗎。」歌迷開心接收後並即場打開,還向他說多謝,十分開心。

之後湯令山則說:「今次係我第3次喺紅館做嘉賓,我唔知下次仲有乜嘢機會同大家喺紅館見面,所以我揀番一開始,大家認識我的第一首歌《Boyfriend Material》,識唱同我一齊唱啦。」

昨晚衛蘭演唱會結束後,觀眾不肯離場不停嗌encore,有歌迷預備了大字報點唱,最後衛蘭應歌迷要求,唱了《在月台上等你》、《她整晚在寫信》及《就算世界無童話》。

(即時娛樂)