洪卓立劉沛蘅拍廣告寓工作於拍拖 怕唔吉利避免拍分手戲 (16:28)

文章日期:2022年09月15日

洪卓立(Ken)和女友劉沛蘅(Hillary)近日再次情侶檔上陣拍廣告,穿上米白色的家居服打情罵俏,更不時提點及為對方整理衣服,十分甜蜜。洪卓立笑言獲女友帶挈拍廣告︰「我平時比較少接拍呢類型嘅工作,今次算係被Hillary帶挈。以呢個狀態接工作,我當然高興,要去還神啦!希望嚟緊都可以呢個形式工作,可以一齊準備、一齊出門口、一齊收工返屋企,呢個感覺幾好!」Hillary取笑男友要在人前溫馨容易臉紅︰「我都有叫佢唔好咁尷尬,佢係一個超級容易臉紅嘅人,佢一尷尬大家都好容易睇到,啱啱開始拍時塊臉已經開始紅,哈哈﹗」

除了合作拍廣告,洪卓立與Hillary希望繼續以情侶檔姿態作多方面嘗試。洪卓立更直言不想女友跟其他男生親熱:「我哋可以唱歌,Hillary有學唱歌,又學跳舞同做戲,希望呢幾個範疇都有機會。跳舞係我強項,但係極富娛樂性嘅強項係唔會亂咁拎出嚟。其實情侶檔拍戲都好嘅,如果有套劇搵我哋做情侶,最尾大結局先一齊,咁中間就多啲曖昧就最好,但就盡量避免有第二個男仔爭佢、強吻佢嗰啲,最好唔好!」Hillary補充:「千祈唔好一開始就熱戀,到最尾分手,咁樣唔吉利!」

(即時娛樂)

相關字詞﹕洪卓立 劉沛蘅