CHILL CLUB頒獎禮|林家謙奪唱作歌手金獎 陳卓賢馮允謙膺銀銅 (22:01)

文章日期:2023年05月07日

ViuTV音樂頒獎禮《CHILL CLUB推介榜 年度推介22/23》今晚舉行,「年度唱作歌手」的金、銀、銅獎得主,分別為林家謙、陳卓賢(Ian)及馮允謙。「年度唱作歌手金獎」的總投票人數是186253,林家謙個人就奪得113806票。他在台上說︰「多謝喜歡我唱又喜歡我作嘅朋友,亦都多謝更加喜歡我唱人哋作嘅歌嘅朋友。」

Ian領獎時搞笑地叫觀眾不要看身後熒幕展示出來的圖片,說當日大會叫他將多謝名單寫下來,卻不知道會被展示出來。馮允謙表示︰「其實呢幾年,我非常之幸運,有機會可以踏上台得到獎項,但其實我曾經都經歷咗一段時間先有今日,所以喺度想鼓勵咁多位嘅歌手朋友仔,其實你哋都做到嘅,只要你堅持、你努力、唔放棄,有一日就可以踏上台,所以唔好放棄,加油﹗」

(即時娛樂)

相關字詞﹕林家謙 陳卓賢 馮允謙 CHILL CLUB推介榜 年度推介22/23