港姐越南外景|莊子璇鄧凱文雞啄唔斷 王怡然被爆「食物黑洞」 (16:38)

文章日期:2023年07月19日

《2023香港小姐競選》16位佳麗目前身在越南峴港及會安拍外景。今日(19日)大會發布16位佳麗:1號吳詠婷(Anna)、2號黃泳嘉(Jessica)、3號鄧凱文(Eris)、4號王怡然(Lynn)、5號梁倩淇(Debbie)、6號胡睿涵(Hanna)、7號毛志琛(Viktoria)、8號姜依宁(Jenny)、9號潘明璇(Michelle)、10號陳霈錤(Hera)、12號梁晶晶(Nicole)、13號陳曉彤(Cindy)、14號陳怡名(Zora)、15號莊子璇(Hilary)、16號郭珮文(Juliana)及17號王敏慈(Lovelle),體驗坐椰子船的官方照,以色彩繽紛Casual Wear上陣的佳麗,展示青春活力一面。

應屆佳麗感情要好,大會安排較投契的佳麗「二人一組」坐同一隻椰子船,增加2人溝通機會,成功撮合莊子璇及鄧凱文這對「多嘴組合」。

佳麗們坐上椰子船後表現興奮,不時對鏡頭大擺可愛Pose。玩完椰子船後,一班佳麗接受娛樂新聞台泉叔訪問時仍十分興奮,與鄧凱文坐同一條船的莊子璇笑言:「我同佢有好多嘢講,由第一日到埗講到今日。」自認與莊子璇Friend爆的鄧凱文笑言:「我哋全程係non-stop咁講嘢,辛苦晒剪接師要聽足45分鐘嘅對話!」

自言不諳水性的陳曉彤指只是「起初有啲驚」:「原來好似遊船河咁,我有咩事嘅就捉住同船嘅Jenny(姜依宁)!」貪玩的陳霈錤笑謂:「見個船伕喺度表演轉船,都好想玩埋一份。」對於被爆指是「食物黑洞」兼去到邊食到邊,王怡然笑言:「其實都想喼弗,因為塊面好大,喺香港時我一日一餐,嚟到越南就一日三餐。」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕2023香港小姐競選 莊子璇 鄧凱文 王怡然 越南