孖洪韻騏康志維商場Busking 梁樂童被講嘢考起 (20:07)

文章日期:2023年10月03日

星演歌手洪韻騏(Wincy)、梁樂童(Stephanie)及康志維(Edmond),於剛過去的中秋國慶假期,到荃灣一商場與busking,3人異口同聲表示首次在佳節跟大家一起度過,感到興奮。

3人各自負責1小時表演內容,由選歌到排序都是自己一手包辦,Edmond說:「我通常會先諗咗主題,比如今次我係由《生命》出發,我就會揀啲歌係令到我對生命有所啟發,不過都係輕鬆為主。」

唱歌是3人興趣專長,完全沒難度,Stephanie則說:「對我哋最難係講嘢,歌與歌中間要講啲嘢串連,又要顧及同現場觀眾溝通,我哋3個唔係叻講說話嘅人,呢樣嘢真係要學要經驗,現階段會唱多啲歌,努力用歌聲去感動大家。」

Wincy本來想親自彈琴伴奏,但最近除要返學,也忙於拍攝工作,她笑言:「希望自己嘅表演係完美嘅,想睇我彈琴就要等下次,今次就先專注唱歌。」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕洪韻騏 康志維 梁樂童