李幸倪奪今年第2首五台冠軍歌 現階段想儲歌 未計劃開騷 (15:57)

文章日期:2023年10月04日

李幸倪(Gin Lee)繼《Dum Dum》後,今年第3首歌曲《企好》亦成為五台冠軍歌。一眾粉絲收到消息後,與唱片公司秘密為偶像送上驚喜。當日唱片公司高層以開會為由叫Gin返公司,Gin一踏出升降機,眾粉絲即一擁而上及高呼「恭喜阿Gin第2首五台冠軍歌《企好》,Yeah」。Gin十分驚喜,她說︰「好多謝fans club畀呢個surprise我,thank you﹗《企好》呢首歌可以攞到咁好成績,第2首五台冠軍,你哋嘅功勞好大好大!多謝你哋嘅支持!加油!」

Gin透露從同事口中得知她是今年首位有2首五台冠軍歌曲的歌手,覺得非常鼓舞。她說︰「呢個好成績歸功於我成個團隊,唱片公司同事、製作音樂或MV班底嘅團隊,仲有粉絲支持先有咁好嘅成績,我覺得好開心,呢個係一個好大動力。」

被問到如何報答歌迷,Gin透露正積極籌備官方歌迷會,希望本月可正式成立。她表示︰「最大原因係我好想凝聚呢班咁惜我嘅朋友,我亦都好惜佢哋,希望嚟緊有更多嘅機會可以近距離見到面。除咗會繼續做多啲好歌答謝番佢哋,都希望可以同佢哋一齊做多啲公益活動、唔同嘅互動,一齊成長。」至於何時開騷,Gin透露已跟公司計劃好︰「我唔想太快﹗現階段嘅我無論心態、歌路,各方面都有一個好大嘅轉變,我想儲多啲呢一個階段嘅歌,時機啱嘅時候,演唱會就會發生。大家,等我!」

談到剛推出的新歌《後人類的美麗與哀愁》,她說︰「呢個就係我喺年初嘅時候講,今年會一路出歌,同埋每一次出歌都希望可以帶到啲新嘅元素、唔同嘅驚喜俾大家。我會繼續朝住呢個目標,繼續一路出唔同曲風嘅歌。」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕李幸倪