《我要瞓鬥》第19小時 文叔流汗手震 嚇壞隊友方紹聰 (16:13)

文章日期:2023年10月04日

無綫J2節目《我要瞓鬥》今晚(4日)一集講到遊戲已進行了19小時,大會特意為10組「瞓鬥師」安排3個考眼力遊戲︰包括「名畫找相同」、「看圖擺甫士」同「穿針引線」。面對10萬獎金獎品,藝人組及素人組各出奇謀,胡美貽(Nicole)因而贏得「人肉推土機」稱號。素人安仔說︰「我已經壓住條線,佢仲可以喺我前面通過,好似『推土機』一樣。」Nicole否認出茅招︰「我唔承認亦唔會平反,我只係做番自己。我對眼去到邊,嗰身體就會跟到邊,所以唔知前面有無人、左邊右邊有無繩,因為我好focus。」

大會一直安排在場的醫護人員,這集差點要出動。原來文叔玩遊戲時不停手震,情况令人擔心。方紹聰(奶仔)說︰「文叔係勁手震,差啲要停機搵醫護人員。佢出晒汗,驚佢係咪太耐無瞓覺,身體出狀况。」文叔解釋是太緊張所致,令大家虛驚一場。

明晚(5日)一集將有強隊被強制淘汰,實力最強幾隊的黃瀅仴與Samlau、陳若思與Nicole、奶仔與文叔、量仔與Island、Anson與Janna、安仔與姵如也有機會被Foul。明晚賽制為金鉸剪爭奪戰,各組隊員分開競技,一邊鬥速度、另一邊鬥捱眼瞓。成功爭到金鉸剪的一隊就有生殺大權,任意「剪走」一隊。其實各隊在討論時,大都有同一假想敵。至於誰會無得留低,第一集花絮已見端倪,當時素人姵如質問安仔「點解要喊,因為xxx走咗呀?咁我哋走咗會唔會無咁無辜?你要10萬定一個同你無關係嘅人?」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕我要瞓鬥 文叔 方紹聰