RubberBand年尾4場音樂會門票售罄 宣布加場趕絕黃牛飛 (17:46)

文章日期:2023年10月06日

RubberBand(RB)將於12月24、25、30及31日在九展Star Hall舉行4場《RubberBand音樂會》,門票昨天(5日)開賣後於短短兩小時內售罄,主辦單位今天宣布加開12月26日場次,門票將於11日起於快達票公開發售。

主音繆浩昌(6號)收到4場門票售罄消息後,興奮之餘也感謝大家的支持。他說︰「好多謝大家!銷情咁理想係始料不及,觀眾入場支持我哋每一場演出,都唔係必然嘅事,我哋更加不能怠慢,會做好呢幾個晚上嘅演出。」

再踏Star Hall舞台對RB來說別具意義,6號續說︰「呢幾場演出係我哋再次返到第一次舉辦大型音樂會嘅現場,亦係我哋喺普天同慶嘅日子,同大家一齊玩音樂,一齊唱歌,可一不可再嘅Moment。Star Hall將會改建,今次幾大可能係我哋最後一次喺呢度嘅專場,我哋好想更加多人可以同我哋見證呢件事,幾千人喺同一空間度過難忘嘅時刻,一同享受、體會相聚嘅同時,亦可感受今次演唱會同大碟嘅主題『Juntos』最想帶出嘅意義。再次感謝買飛支持嘅朋友,買唔到嘅,要把握呢次加場嘅機會了!」

對於網上出現大量黃牛飛,6號表示︰「買黃牛飛點都有冒險嘅成分,既然我哋加場,就當然希望大家循正途買飛啦!祝各位好運。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕繆浩昌 6號