林明禎勤拍廣告狂吸金 對參演《飯戲攻心2》大賣關子 (16:22)

文章日期:2023年10月10日

林明禎今天(10日)以形象大使身分,到銅鑼灣出席將於11月5日舉行的「莎莎婦女銀袋日」記者招待會,林明禎表示從未入過馬場,期待第一次入馬場,到時會碰運氣,小賭怡情。林明禎表示沒有橫財運,連抽獎都未試過中獎,問她到時會否向馬主攞貼士?她笑說:「要著得靚靚,去攞多啲貼士。」

林明禎今次來港逗留數天,除出席記者會外,還會拍廣告,問她此行拍多少個廣告?她說:「都唔少,衣食住行同打機都有,多多關照。(今年至今拍了多少個廣告?)冇計過,年尾會統計,今年係超級多嘅一年,較去年多一啲,但唔可以驕傲,要繼續努力。」

林明禎透露11月拍電影,但否認是《飯戲攻心2》。日前電影公司宣布《飯戲攻心2》明年上映,但沒有黃子華、張繼聰和及陳湛文,以及林明禎名字,問林明禎可有份參演第2集?她大賣關子,說:「電影公司好保密,唔畀我哋講 。(粉絲說如果沒你演出就不看?)有我就睇10次,冇我嘅話都要睇一次。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕林明禎 飯戲攻心2