AK新歌MV破500萬點擊 生粉收老闆指示 辦有意義生日應援 (18:01)

文章日期:2023年10月10日

MIRROR副隊長江𤒹生(AK)下周一(16日)31歲生日,他的新歌《Blue Monkey》MV上架3天,已破500萬點擊,成績理想。

一眾「生粉」(粉絲暱稱)為「老闆(AK)」炮製「Let's Party with AK 2023生日應援」,第一彈是在旺角銀行中心設戶外廣告牌,讓生粉們打卡,日期為10月13日至31日。

AK向來關注動物權益,而生日應援第二彈,生粉引述AK說話:「我知道就生日大家都會準備好多應援禮物,但其實我真係唔需要,不如用啲錢去做更有意義嘅事,最近見到好多單,每個人都能力有限,我都幫唔晒,希望大家明白,愛我唔使一定要送禮物,有好多方法,我一萬個請求,希望你哋將畀我嘅愛,都分畀佢哋(動物)。」

生粉亦相當識做,收到「老闆」指示後,KFC(歌迷會名稱)成為HKSCDA(香港拯救貓狗協會有限公司)贊助,聯合推出認捐金旗,而金旗是KFC獨家設計,有別於10月28日可認捐之金旗款式,粉絲跟老闆做善事,盼助「浪浪」找到合適的家。

(即時娛樂)

相關字詞﹕江𤒹生 浪浪 生粉