莫文蔚曾影大尺度全裸照 爆老公呷醋:𠵱家佢唔畀我影 (18:04)

文章日期:2023年10月23日

莫文蔚(Karen)於上環舉行的入行30年個人展覽「莫后光年」,今天(23日)最後一天展出,劉天蘭、糖妹及蘭茜到場支持,Karen特別以即時「全息投影」技術與傳媒及粉絲打招呼,再到場「現真身」,展覽尾聲展出當年推出專輯《全身莫文蔚》的大尺度全裸照片,Karen直言可一不可再,婚後再如此大尺度只能靠AI。

Karen表示德籍老公Johannes於同學聚會時,已看過這輯相,問老公現在是否不准她再影?她直言:「以前影落就冇法子,𠵱家梗係唔畀啦,好彩當年好弗時影咗,𠵱家唔影得呢啲,除非用AI去做。」

問到老公是否很專制?她說:「我諗會有啲呷醋,應該都要有少少呷醋先啱嘅,如果完全冇感覺,又好似唔係幾好。」她甜絲絲表示老公一直黐住她,並陪她在香港,她說:「真係唔想分開,保持住青春。」

Karen稱個人展覽早前已在北京展出,很希望能巡迴展出到其他城市,她說:「有啲人都話有興趣,主要係場地問題,就算巡迴到德國,畀奶奶見到呢啲相都唔驚,奶奶一定會話正,可能奶奶都想影。」

Karen指奶奶經常問她何時到德國開騷,之前她於歐洲巡唱,奶奶看得好開心,問可有計劃開騷?她說:「暫時唔開騷住,之前一直巡唱,都做咗10年,𠵱家想做得精簡啲,為環保都唔想隔幾日又飛,盡量留喺香港陪媽媽,都有計劃明年開始籌備喺香港開騷,最想與管弦樂團合作。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕莫文蔚 莫后光年