So Ching取消追蹤COLLAR前隊友 仍學習如何放下執著 (11:36)

文章日期:2023年11月28日

COLLAR前成員蘇芷晴(So Ching)今年5月退團,眨眼她已退團半年,其間So Ching重回跳舞老師行列,並專心照料男友李啟言(阿Mo)。日前So Ching在限時動態跟網民互動,大玩你問我答,有網民問她:「同佢哋仲有冇聯絡?仲係咪朋友?希望個問題唔好令你反感,我冇咁嘅目的,純粹好奇。」

網民所指的「佢哋」,令人聯想是目前COLLAR的7位成員,So Ching則說:「呢度既(嘅)『佢哋』我會解讀為好多唔同人,我諗主要係同我價值觀唔相似嘅人but it's okay,一年多呢段時間入面發生咗好多大大小小既(嘅)事,仍然學習緊點樣放下一d(啲)執著,令自己唔好咁唔開心,一切順其自然吧~」

同時亦有網民發現So Ching已經取消追蹤昔日COLLAR隊友的Ig帳戶,僅保留追蹤前經理人Wing及COLLAR官方Ig,不過COLLAR大部分成員仍在Ig追蹤So Ching,只有Winka(陳泳伽)追蹤日本排舞師及COLLAR官方帳戶。

有網民問阿Mo康復進度,So Ching表示不便代男友回應,盼大家繼續為他集氣,並叫大家留意每個周末代禱信。

(即時娛樂)

相關字詞﹕蘇芷晴 李啟言