跟Shiga婚後首個新年 陳家樂期待派利市 情人節冇部署 (12:30)

文章日期:2024年01月30日

陳家樂日前出席可持續時裝設計競賽活動,近日正忙於拍新片﹐而留鬍鬚的他認為,這是很好環保概念:「將一啲舊嘅衣物回收,再重新設計,亦都可以將一啲可能過咗時嘅衣物加入新元素,令到時裝感覺再一次散發,又或者用唔同配搭令件衫再着多幾次,會有另一番味道,我覺得配搭得宜,係可以循環再着多幾次。」

去年跟連詩雅(Shiga)結婚的陳家樂,快將迎來2人的首個農曆新年,他表示包利市時感覺特別:「以前同佢拍拖嘅時候,我封我姓陳嘅利市封,佢有佢自己嘅靚靚利市封,今年我哋統一用一個利市封,大家去揀選屬於我哋嘅利市封,個感覺都幾特別,感覺我哋係一條Team、我哋係屬於一個團隊去做呢件事。第一年真係一個家庭咁樣去派利市,都幾期待。」

農曆新年後緊接情人節,同時亦是2人婚後首個情人節,不過家樂坦言「冇部署」:「因為我𠵱家拍緊一部電影,希望完咗之後,同佢去旅行,呢套電影籌備咗一段時間,喺造型上有啲改變,要減肥,佢一路都陪我地獄式節食,所以完成呢部電影後,希望可以同佢放假,情人節去旅行食餐飽。」

提到不少觀眾大讚他於電影《金手指》中的演出,陳家樂表示有份參演已很開心,觀眾留意到自己更是喜出望外:「今次有一個大家留意到我嘅一個角色,自己好感動,因為能夠喺咁多角色入面,可以畀到深刻印象觀眾,好受寵若驚。亦都好多謝畀咗好多鼓勵我嘅導演,同埋兩位超級巨星:劉生(劉德華)同梁生(梁朝偉),有佢哋嘅演出,先會帶動到其他演員交出更好表現。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕陳家樂 連詩雅 金手指