徐穗珍3月來港舉行見面會 學講廣東話「我愛你」冧粉絲 (21:58)

文章日期:2024年02月26日

韓國歌手Soojin(徐穗珍)去年11月以Solo 歌手出道大受歡迎,新歌《AGASSY》迅速獲得千萬點擊,近日承勢宣布舉行粉絲見面會,香港是其中一站,3月15日九展Star Hall舉行。Soojin的性感可愛形象受粉絲追捧,她期待與香港粉絲首次見面:「我現在努力學廣東話,希望大家到時聽得明我講咩!我依家識講『我愛你』、『好可愛』呢兩句,歡迎大家多啲同我講。」

今次來港除了跟粉絲「約會」外,她又會秘密出巡搵靚景打卡:「我知道香港夜景好靚,所以好想出去影相打卡,希望到時可以偶遇粉絲們!呢次行程都好緊湊,完成澳洲站就要嚟香港,現在同經理人爭取留多幾日畀我喺香港放假。」

剛剛度過農曆新年,Soojin希望有機會參與其中:「上網學廣東話時,睇到好多『新年』嘅相片,原來香港過年咁熱鬧,有機會都想親身感受!」她亦知道香港派利市傳統與韓國不同,笑說:「我好多年冇收過利市,希望粉絲們『派利市』,用利市錢買飛支持我嘅Fan Concert,等我到時派番福利畀大家。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕徐穗珍