吳嘉儀公審幕後人員後刪文︰做人做事都係唔好太認真 (19:26)

文章日期:2024年03月01日

無綫《開心無敵獎門人》「獎老」吳嘉儀(阿七),去年多次在社交平台發文投訴新婚的丈夫Leo(豬仔),自言婚後不要談幸福,連唞啖氣也困難,更一度因大門密碼鎖被改而無家可歸,夫婦2人最後渡過難關,和好如初。阿七昨天再次在社交平台「爆Seed」,公審對象由老公變成幕後工作人員。

阿七在Ig限時動態留言︰「依家啲後生同事(希望係個別啦),啲態度、禮貌... ?你叫人工作啲語氣好似命令咁,我好有禮貌喺WhatsApp問佢詳情已讀不回。到我再主動搵佢確認時間,佢話原來明天唔需要我,改期。當初搵我(應承)做嘢咁有禮貌,依家我答應咗,髮都染埋等你約,就咁嘅態度。我做唔做都冇所謂㗎,工作嘅嘢睇意義、睇互相尊重,唔係睇你幾個shows,你都可以搵另一個Cast。#非綜藝同事 #感慨 #Respect」

不過,她數小時後將帖子刪走,改發另一張帖。阿七在新帖子中說︰「呻完。做人做事有時都係唔好太認真喇,心底裏知咩事就算,或者直接將個名,寫落小器簿。」她在文中將「Your name」這兩個英文字加上刪掉的橫線,續說︰「又開心番。#大家互尊咪好好哋囉 #按章回覆」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕吳嘉儀 阿七