婚後事|陳自瑤曬完美線條 輕鬆駕馭貼身舞衣及性感內衣 (14:28)

文章日期:2024年03月13日

無綫劇《婚後事》昨晚(12日)播出第12集,上半部敘述視點是明芯Emma(陳自瑤飾),標題是「破例就是不必負責」;下半部敘述視點是誠鈞Davey(黎諾懿飾),標題是「情之所鍾才是破例」。

走出離婚陰霾的明芯,除落力幫女兒悅悅(鄭淽月飾)及前夫善仁(羅子溢飾)修補關係外,亦逐步懂得享受單身快樂。與此同時,Emma媽咪Nancy(黎燕珊飾)為怕Emma孤獨終老,一再施壓Emma相親;碰巧已單身半年的Davey亦向Emma展開追求,令Emma不勝其煩。

Emma到夜店消遣時再遭Davey苦苦相纏,Emma雖明言:「我想放縱,不過唔係同你。」但最終仍敵不過Davey的甜言及強吻攻勢,2人發生關係。Davey看似抱得女神歸,但Emma沒打算發展長遠關係,加上Davey看得出Emma依然著緊善仁,打算決絕離場,但最終因為一個意外及悅悅的轉變,Davey成功打動Emma成為情侶。

昨晚焦點是Yoyo與諾懿的親熱場口,Yoyo曬美好身段,無論是貼身拉丁舞衣、喱士吊帶睡衣、或是高貴純白內衣,Yoyo都輕易駕馭,而她的修長美腿也獲網民讚賞,封她有「完美線條」。

有網民好奇2人的親熱場口是否有替身,Yoyo表示全部親身上陣,並笑言拍攝時唯一要擔心的是出來的效果是否夠唯美、以及自己身形是否合格:「我好擔心拍出嚟嘅效果會唔見得人,但監製都有係咁安慰我ok嘅。」

昨晚其中兩個場口,Davey獲網民派「好人卡」,其中一場是面對悅悅追問:「係咪媽咪變咗爛茶渣,你都仲鍾意佢?」Davey聞言回應:「如果你真係鍾意嘅話,係經得起時間考驗。」

及在最後一幕數完Emma一大堆缺點後,Davey情深說:「十歲嗰年我阿爸走咗,由嗰日開始,我再冇試過心痛、傷神,但你係例外嘅。喺馬路攬住你嗰一刻,我真係好驚冇咗你,呢種感覺係得你先畀到我,我對上一次感受生命嘅熱度,就係阿爸臨走時,我攬住佢嗰一刻。」說時雙眼滿是憐惜及愛意,完全感受到Davey對Emma強烈的愛。

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕婚後事 陳自瑤 黎諾懿