準人妻麥明詩親力親為「執貨」 派喜餅相當大陣仗 (21:00)

文章日期:2024年03月14日

「十優港姐」麥明詩與未婚夫盛勁為,將於今個月24日結婚,有指2人親友眾多,婚禮將分3日並於圍村、遊艇會及酒店舉行。今天(14日)麥明詩在Ig限時動態貼出「執貨」照片,相中見快為人妻的麥明詩,笑容滿面兼捧住多個喜餅禮盒,而她身旁則放了多箱裝滿禮盒的紙箱,相當「壯觀」,不過相中未見未婚夫盛勁為蹤影,未知他是否幫「老婆仔」揸機拍照呢?

此外,麥明詩又提及有關圍村盆菜宴「門票」拍賣一事,她解釋:「希望透過呢個平台可以支援年輕人,得到更多exposure,而且鼓勵大家為香港做多啲嘢,所謂競投,係成員透過做義工嘅時數『賺取』token,再用token換一啲佢哋想參加嘅活動,啲活動就唔收取費用。有幸我會搞盆菜宴,咁啱有會員話未去過,有興趣見識下(其實我都未去過),所以就決定安排一圍俾有興趣參加成員來體驗。」

(即時娛樂)

相關字詞﹕麥明詩 盛勁為 喜餅 圍村