泳兒玩密室逃脫失敗 被歌迷驚叫嚇到個心離一離 (22:33)

文章日期:2024年05月31日

泳兒(Vincy)日前舉行歌迷聚會,特別安排經常為Fans club出錢出力、幫手做應援的會員參與以表達她的感謝。這次聚會的形式是玩密室逃脫,由Vincy提議:「因為我個人真係好怕悶,唔可以坐定定喺度食飯傾偈,所以我就想玩一啲刺激少少,同埋可以同歌迷互動嘅嘢,而且又係Teamwork,可以一齊去玩。」

Vincy喜歡玩密室逃脫,自言是喜歡破解事情的人,雖然這次十分困難,兩個密室都破解不到,但她仍大讚好玩:「因為場地空間有限,要分兩轉玩,我係連續玩兩轉,所以用咗好多腦細胞。太難啦!要keep住用錦囊去解,好似話係冇乜人破解到,我覺得好玩呀!」

最印象深刻是眾人在密室中,Vincy被突如其來的驚呼聲當場嚇到個心離一離。她說:「因為有一part我哋係要帶住眼罩,睇唔到嘢,跟住有啲年紀比較細嘅fans好驚大叫,製造恐慌呀,哈哈,搞到我都有啲嚇親。另外有一part要鎖手鏈,兩個人一組咁鎖,我就冇鎖,我係鎖起啲fans,哈哈,之後又要爬高爬低。」經過重重困難,Vincy跟fans都未能破解,最後只好拿起對講機,跟場地工作人員「求釋放」,十分搞笑。雖然任務失敗,Vincy希望以後舉辦更多跟fans互動的聚會,取代以前食飯、傾偈的形式。她最鍾意跟大家合作去做一件事,感覺好好。

(即時娛樂)

相關字詞﹕泳兒