關智斌親身感受偶像應援待遇:我嗰個年代冇呢啲嘢㗎 (14:52)

文章日期:2024年06月11日

關智斌(Kenny)為「香港結婚節」擔任表演嘉賓,並唱出《總有一站愛上你》及《勇氣情歌》兩首歌,逾百名fans到場支持。

剛於內地完成6站巡迴演唱會《關智斌時光機巡迴音樂會》的Kenny表示,很久未有在香港演出,看到很多Fans來支持,他說幸好Fans沒有忘記他:「見到好多Fans抱住佢哋自己個女、自己個仔過嚟,覺得時間飛逝感覺。」

未知是否太興奮,Kenny唱《勇氣情歌》時突然忘記歌詞,台下Fans「補位」大聲叫唱,但Kenny也立即叫停,決定重唱,他說:「其實首歌喺巡演時每一場都有唱,突然間back out咗,為咗回饋現場fans嘅支持,要重新唱一次畀大家聽。」

此外,Fans們悉心準備應援物,令Kenny感窩心:「因為以前好少見到,比如有時返屋企睇到佢哋畀我嘅禮物,全部係好有心機,比如畫一啲畫,又整咗好多精品公仔同我差唔多樣,我覺得好犀利!我嗰個年代唔係好多呢啲嘢㗎嘛,同埋我巡演時候,佢哋會安排好多嘢食,又有餐車,感受到𠵱家偶像派歌手嘅待遇,多謝佢哋令我感受到,我仲未有同呢個時代脫節。」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕關智斌