聞Loong 9出席首個見面會遲到 曾志偉:呢啲唔應該發生 (16:32)

文章日期:2024年06月11日

曾志偉、黎瑞恩(小恩子)、元彪和陳柏宇等,今天(11日)到清水灣鄉村俱樂部高爾夫球會出席《福幼基金會慈善賽》,曾志偉表示該非牟利慈善機構將迎來30周年,今年主力幫助香港有需要的兒童,感謝藝人做慈善都一呼百應。

問可會邀請Loong 9參與?曾志偉說:「Loong 9好犀利,見到很多年輕小朋友支持他們都好開心。」他透露活動後有很多不同單位都想辦Loong 9演唱會及見面會,但Archie(冼靖峰)很多劇拍,難以停工出席,故除了原定Loong 9 ,還加入幾個分支小隊成員,問分支小隊會改什麼名字?他笑道:「Loong HK之類啦!香港咁燶,哈哈!其實可以睇幾多人一齊出席,叫Loong 18都得。」

Loong 9首個見面會比原定時間延遲很多才開始而惹投訴,問是否有人遲到要訓話?曾志偉說:「呢個我唔知,究竟係乜嘢原因?值得原諒定係出現乜嘢問題?都要了解下,呢啲係唔應該發生嘅,尤其係剛剛出道,應該要有紀律性。」

相關新聞:LOONG 9首出活動遲到逾1個鐘 規矩限制多 巨星派頭十足

黎瑞恩表示除忙於出席慈善活動,稍後與家人朋友到新疆旅行探秘,她說:「趁有時間同體力,可能年紀再大一啲就去不到。」她表示下月會到澳洲,為在當地讀大學的女兒慶祝21歲生日,女兒嫌當地生活節奏太慢,打算畢業後回港生活,不知女兒有否拍拖,但她十分鼓勵,問她又可有拖拍?她則說:「睇我咁自由就知冇,有好多好朋友愛惜,但拍拖要諗下先,唔得閒只招呼一個人。」

(即時娛樂)

 

相關字詞﹕曾志偉 黎瑞恩