搞舞台劇未定日期地點 林日曦推「乜都唔知」優先訂飛

文章日期:2022年04月06日

【明報專訊】「腦細」林日曦繼去年的《大MK日》後,決定在疫下再搞舞台劇,以「久違了的癲喪式『乜都唔L知優先訂飛』歸來了」為題,於社交平台宣布今年內演出全新舞台劇,表明未知日期、時間、地點、劇目、演員及題材,並留言:「事隔幾年,個世界唔同晒。有些人離開咗呢度,有些人入唔到劇院。相比起第一次,今次可能少咗啲人嚟,雖然𠵱家搞演出必定困難重重,但人生苦短嘛!唔諗了,少人都搞住先。」

林日曦宣布上次零資料訂飛是2019年首次talk show《悲但真》,強調今次舞台劇劇本已寫好,在家中綵排中,只等大家再一齊癲。他呼籲仍想入場的觀眾今日上午可以登記訂飛,並保證說:「唔使同人爭,一定訂到飛(98%)。(除非個數去到我冇可能訂到咁多場,但基本上唔會發生)演出會盡量喺5月份舉行,但萬一book唔到場,一年內我都一定找數,否則退款。但係講明先,我乜都唔知。」

娛樂組